Minor | Ondernemen: eerst denken, dan doen

Jaar 3

In blok 3.1 volgde ik de minor ‘Ondernemen: eerst denken, dan doen’. Het doel van deze minor was om te kijken óf en hóe het haalbaar is om een eigen onderneming te starten. Er deden studenten mee van allerlei opleidingen: Huidtherapie, Voeding & Diëtetiek, Industriële Vormgeving, Economie, Informatica etc. 

Introductie verslag Ondernemen:

Voor u ligt het ondernemingsplan voor “Diëtistenpraktijk Femke Food & Fit”. Ik ben van plan om na mijn opleiding Voeding en Diëtetiek een vervolgstudie te gaan doen en naast deze studie een diëtistenpraktijk op te starten voor de zaterdagen. De focus ligt op het behandelen van jongeren die de wens hebben af te vallen of aan te komen. In dit ondernemingsplan staat dit idee volledig uitgewerkt (voor zover dat kan) voor de eerstvolgende 3 jaar na de opstart van de praktijk. De onderneming is klein en alleen ik zal er werken. De ruimte waar de onderneming zich vestigt is zo dicht mogelijk bij – zo niet in – mijn woning. Aangezien mijn vervolgstudie aan de Universiteit van Amsterdam te volgen is, zal er gekeken worden naar een woon-en werkplek in Amstelveen. Voor de start van de onderneming wordt het jaartal 2020 gehandhaafd.

Producten:

  • Voor het ondernemersplan > klik hier.
  • Voor het verslag ‘Intellectueel Eigendom’ > klik hier.

Dit is mijn concept statement:

Een concept statement in het kort zien wat voor bedrijf je hebt, waar het voor staat en op welke doelgroep het gefocust is. 

Er zijn 5 experts uit de branche geïnterviewd. Zij kregen het concept statement te zien, waarna er vragen werden gesteld. Veel vragen gingen over het opzetten van een praktijk, de doelgroep, hun ervaring met de doelgroep etc. en enkele vragen gingen over het concept statement. Het concept statement is daarna verbeterd.