Keesmakers | ontwikkeling receptenboek

Jaar 3

In blok 3.3 kreeg ik de kans om samen met vijf andere studenten Voeding & Diëtetiek een project voor het bedrijf Keesmakers uit te voeren. (De opdrachtgever was Matthijs de Graaf.) De opdracht bestond uit het maken van een receptenboek waarin gezonde recepten staan. Met als (hoofd)ingrediënt natuurlijk het product kees. 

Kees is een gezonde variant op kaas. De verzadigde vetten zijn grotendeels vervangen door plantaardige, onverzadigde vetten. Het is gemaakt van vegetarisch stremsel en er zit 30% minder zout in vergeleken met Goudse 48+ kaas. Daarnaast is het ook lactosevrij en eiwitrijk Een hoop voordelen dus voor iedereen die op zijn/haar dieet wilt letten. Kees is een uitkomst voor iedereen die gewoon een gezonde variant van kaas wilt eten, maar ook voor mensen die aan de lijn doen, vegetarisch zijn, lactose-intolerant, een verminderde kans op hart- en vaatziekten wilt hebben en voor iedereen die op de zoutinname moet letten. Naast al deze gezondheidsvoordelen biedt kees nog iets anders: het is namelijk erg lekker! 

P.S.: Het concept van het receptenboek heb ik aan de opdrachtgever, onze docent en een stagiaire gepresenteerd. Ze vonden allen de presentatie zeer geslaagd. De opdrachtgever was buitengewoon enthousiast. Op zijn beoordelingsformulier gaf hij mij het cijfer 9.6! De docente gaf mij een 9.4. Ik ben nog steeds erg trots dat ik dit cijfer in mijn eentje heb binnengesleept.

 

 

 

 

 

Het receptenboek bestaat uit 39 heerlijke recepten. Er zitten ‘echte’ Hollandse recepten bij, maar ook Zwitserse, Mexicaanse, Oosterse recepten… Voor ieder wat wils dus! Benieuwd naar hoe het receptenboek is geworden? Klink dan op deze link: https://bit.ly/3kKKBE8

Benieuwd naar de presentatie-slides? Klik dan op deze link: https://bit.ly/3nqk4xx 

Zie hieronder één van mijn zelf ontwikkelde recepten met kees. De foto heb ik ook zelf gemaakt: